Wij vragen allereerst, eerst eens een keer langs te komen voor een kennismaking.

We hebben bij voorgaande nestjes te vaak reserveringen gehad, die daarna afgezegd werden. Zelfs nog nadat de pups geboren waren, dat mensen er toch vanaf zagen. Dit kan en mag natuurlijk. Maar ook mensen die je probeert te bereiken, die je gewoon niet te pakken krijgt. Door die reserveringen hebben we andere vaak al nee moeten verkopen. En dus nieuwe pup eigenaren moeten teleurstellen. Die zeer geÔnteresseerd zijn. wat wij heel spijtig vinden. Wij hebben liever mensen die serieuze interesse hebben in ons mooie zeldzame ras. En niet de mensen die iets besluiten uit een opwelling. Daar is ons mooie ras niet bij gebaad.

Door deze teleurstellingen zien wij ons dus genoodzaakt om een aanbetaling te gaan vragen, bij het reserveren van een pup. Deze aanbetaling 1/3 deel dient bij reservering betaald te worden, en de datum van betaling is het moment van reservering. Aanbetalingen wordt alleen terugbetaald, Als de teef leeg blijft, en tevens als de gereserveerde keuze niet in het geboren nest zit (bv. u heeft een keus voor een teef, en er worden te weinig  teefjes geboren).Zit de  keuze er wel bij (genoeg teven), dit geld idem voor de reuen keus. En ziet U, om welke reden dan ook, toch af van de pup, word de aanbetaling niet terugbetaald.


Ook vragen wij U de reservering per mail te bevestigen, met daarin al uw gegevens, zodat wij U zo goed mogelijk kunnen bereiken. We nemen een beperkt aantal reserveringen aan. Wilt U geen aanbetaling doen dan kunnen we U op een belangstellende lijst zetten.

De pups zijn de eerste 4 weken niet te bezoeken, ivm de rust van moeder en pups, maar ook om eventueel infectiegevaar te voorkomen. Vanaf dat de pups 4 weken oud zijn, kunnen wij bezoek ontvangen. Dit gebeurd na telefonische afspraak, omdat wij niet willen dat er teveel mensen tegelijk komen kijken, en wij uiteraard de tijd voor elke pupkoper willen nemen.

Als de pups 6 weken zijn worden ze geŽnt, daarna kunnen ze na 7 weken  bij ons opgehaald worden. Ze zijn dan natuurlijk regelmatig ontwormd(2-4-6 weken). Het ophalen gebeurd in overleg. . Mocht de pup naar het buitenland verhuizen, dan zijn alle kosten voor vervoer voor de pupkoper.

Tevens hechten wij veel waarde aan een stabiel en eerlijk karakter van onze eigen honden. Het belang van onze honden en pups staan altijd voorop, en ik behoud me het recht voor om te weigeren een pup toe te wijzen, wanneer ik het niet eens ben met de omstandigheden waarin de pup terecht zal komen. Ook doen wij niet aan nestkeuzes de pupeigenaar mag aangeven wat zijn wensen zijn, en zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Hierover valt niet te discussiŽren.
Mocht U nog vragen en/of opmerkingen hebben mail ons gerust.

Wij houden ons aan wettelijke Regels

Naast de kynologische regelgeving is er ook wet- en regelgeving vanuit de overheid. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bepaalt het beleid voor gezelschapsdieren. Hieronder vallen ook honden. Ook de lokale overheid kan regels stellen aan het houden van dieren. Hieronder lees je meer over regelgeving vanuit de overheid.

over ons fokbeleid:

Wij fokken af en toe een nestje om het ras in stand te houden. Het aantal nesten is beperkt bij onze teven. Het fokken mag niet schadelijk zijn voor het welzijn en de gezondheid van ouderdieren en pups. Een drachtige of zogende teef heeft voldoende en geschikte nestruimte in de woonkamer. Wij hebben ook een harde eis dat de ouderdieren bij ons getest zijn op Heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED) maar wij doen meerdere testen dan onze eis is. Onze eis is HD A - ED vrij  -en dat de rug is gecontroleerd. (en deze zijn hier ter aller tijden in te zien)

hoe het bij de rasvereniging NHC beschreven staat:artikel 4.2.1 Hoewel heupdysplasie (HD) geen probleem vormt binnen de Nederlandse populatie wordt bij voorkeur gefokt met ouderdieren, waarbij een onderzoek naar HD is verricht. 

En wordt ED jammer niet genoemd. De voortplanting gebeurt op een natuurlijke manier. De dieren moeten ter aller tijden hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. En krijgen voldoende en gezond eten en drinken wat ze nodig dienen te hebben. Beide ouderdieren moeten voldoen aan de karaktereisen zoals die in de rasstandaard zijn beschreven. zowel door een gedragstest / VZH / FCI ob en moeten rastypisch zijn

Wat moet je weten:

Houd rekening met tijd  en  beweging die je per dag kwijt bent en natuurlijk niet te vergeten de kosten die je moet dragen voor de hond zoals voeding en dierenarts bezoeken. Een dier hebben kost immers tijd en geld. De Hond heeft op volwassen leeftijd veel beweging nodig ( wettelijk minimaal 2 uur per dag)

Wat wij niet doen: Wij reserveren Niet onder de 18 jaar, Dit is ook wettelijk niet toegestaan.

15 weken regel waar wij ons aan te houden hebben  klik hier

Bent uw serieus geÔnteresseerd, en wilt u op de lijst komen. Stuur ons dan een mail  stuur @mail of bel ons even op. Wij zijn bereikbaar op het volgende nummer: 06-14133517

 

 
 Reserveren van een pup
Rasbeschrijving
Wie zijn wij
Nieuws
Teven
Reuen
Kenneldag 05-08-2017
In-moriaam
Linken
Gastenboek
Foto's
Filmpjes
Puppy's
A- Nest: 29-10-2013
B- Nest:28-12-2014
C- Nest:10-03-2016
D- Nest 03-11-2017
E- Nest Maart 2019